Δράσεις / Προγράμματα

Summer camp 2017

Summer camp 2017

Κέφι, δημιουργικότητα και φαντασία είναι τα βασικά συστατικά που πλαισιώνονται από ένα διαφορετικό θέμα κάθε εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά ακολουθούν ένα πρόγραμμα γεμάτο ευχάριστες δραστηριότητες που σαν στόχο έχουν να γεμίσουν την ημέρα τους με δράση, γέλιο και χρώμα! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 3-8 ετών που χωρίζονται σε ομάδες ηλικιακά.

Ταξιδεύοντας με ένα υποβρύχιο

Ένα ταξίδι στο βυθό με ένα υποβρύχιο είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ναυτικοί χάρτες και πυξίδες γίνονται οι οδηγοί μας. Μαθαίνουμε ναυτικούς όρους, δοκιμάζουμε την ναυτοσύνη μας και μέσα από δημιουργικά παιχνίδια αντιλαμβανόμαστε της αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας, στοιχεία απαραίτητα για την συμβίωση σε ένα μικρό υποβρύχιο.

Κάμπινγκ στον Αμαζόνιο

Με μια σκηνή και μια πιρόγα ετοιμαζόμαστε να κατακτήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της γης και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της ζούγκλας που βρίσκεται γύρω του. Μεταμορφωνόμαστε σε εξερευνητές και μαθαίνουμε να κινούμαστε στη φύση, να αναγνωρίζουμε τροπικά ζώα και φυτά και να αποφεύγουμε τους κρυφούς κινδύνους....

Ένα μπουκάλι ωκεανός
Ένα μπουκάλι ανοίγει και αφήνει να ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια μας τα μυστικά  των ωκεανών που είναι καλά κρυμμένα στα βάθη της θάλασσας. Παρακολουθούμε τις φάλαινες, ακολουθούμε τα μεγάλα πλοία, παρατηρούμε τα υπόγεια ρεύματα και κατακτούμε τους ωκεανούς της γης.

Άρωμα γρανίτας
Φρούτα του καλοκαιριού γίνονται η αφορμή για μαγειρικές αναζητήσεις και γευστικές δημιουργίες. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Ένα εργαστήρι πειραμάτων δημιουργείται για να ανακαλύψουμε με τα παιδιά τις κρυφές ιδιότητες του κάθε φρούτου.

Παράξενα και περίεργα της θάλασσας
Η θάλασσα έχει και τα παράξενά της. Ψάρια που μοιάζουν με μπάλες, άλογα που κολυμπούν και λουλούδια που μεταμορφώνονται είναι λίγα μόνο από τα περίεργα  των βυθών. Γινόμαστε ερευνητές, παρατηρούμε και καταγράφουμε τις αλλαγές, τις διαφορές και τα φαινόμενα που υπάρχουν ή κατοικούν στον υδάτινο κόσμο.

Μπουρμπουληθροπαιχνιδίσματα
Φούσκες πολύχρωμες, φούσκες μεγάλες και μικρές γίνονται αφορμή για ταξίδια στον μαγικό κόσμο της φαντασίας. Παιχνίδια, πειραματισμοί, σαπούνι, νερό και χρώματα μεταμορφώνουν την μέρα μας και μας χαρίζουν στιγμές χαράς και δημιουργίας.